De mooiste verhalen komen van mijn klanten. Vandaar dat ik die graag met je deel. Persoonlijke informatie is weggelaten, de verhalen zijn niet herleidbaar naar iemand, alleen de persoon in kwestie zal zich er in herkennen.

Door herkenning meer energie in haar bedrijf

De zomer loopt op zijn eind, het is nog steeds lekker weer maar de winter staat voor de deur. IMG_1142Persoonlijk vind ik dat de vervelendste tijd van het jaar. Dat de dagen weer korter worden en de temperatuur lager. Een voordeel is dat ik deze winter niet dagelijks de deur uit hoef. Ik hoef geen autoruiten te krabben, niet voorzichtig te rijden en niet de kou in. Nou ja, alleen om de hond uit te laten. Mijn labradorpup is inmiddels 6 maanden oud en gelukkig kan ik hem inmiddels goed trainen om hem minder vaak uit te laten op een dag. Ik ga van 8x per dag naar 6x per dag en hoop ooit op 3x uit te komen šŸ˜‰

In deze periode start ik met maar liefst 4 coachklanten aan een half jaar traject. Heel fijn. Deze vrouwen mag ik helpen met hun bedrijf. Met hun hoogsensitieve gaven. En met de struggles die dat met zich meebrengt.

Klant A

Zoals klant A. Zij heeft een heel leuk bedrijf. Niets daarvan is online. Het is een heel erg offline bedrijf. Niet helemaal mijn expertise maar wel heel leuk om eens bij mee te kijken. Ze heeft een gezin en eigenlijk nooit geweten dat ze HSP is. Mijn verhaal, mijn website waren voor haar een feest der herkenning. En nu wil ze daar graag dieper op in. Net als de online zaken. Hoe kan ze meer klanten krijgen? Hoe kan ze zich verder ontwikkelen? En haar bedrijf?

Met haar ben ik een half jaar traject aangegaan. Elke maand een skypegesprek, elke week een update en vragen stellen via mail wanneer ze maar wil. Wat vooral moet gebeuren is structuur in online zichtbaarheid. Bloggen, een nieuwsbrief en misschien aan het eind een online workshop om een veel groter bereik te genereren.

Herkenning als HSP is heel waardevol

Gaandeweg bleek dat de herkenning die ik haar bied als HSP veel waardevoller is dan de tips over online marketing. Ze voelt zich begrepen. Gedragen. Daardoor komt er meer uit haar handen. Daardoor durft ze meer. Ze is niet gek. Ze denkt anders. Ze voelt anders. En ze handelt anders. Dat ze daar meer op mag vertrouwen is haar nu duidelijk. Dat ze daar ook in haar bedrijf meer mee mag is haar nu ook duidelijk. Daardoor heeft ze meer ruimte in haar hoofd. Minder chaos.

Coaching helpt haar om op het juiste spoor te blijven. Om met zichzelf bezig te zijn (for once) en daardoor focus te krijgen. Focus om elke week te bloggen. Focus om acties te bedenken voor marketing. En focus om van punt A naar punt B te gaan. Ook geeft het haar tijd om hier mee bezig te zijn. Want het leven van een ondernemer staat nooit stil. Alle werkzaamheden in je bedrijf zorgen er voor dat je of alleen maar doorgaat, of je verstopt onder een steen.

Werken in loondienst

Ik weet nog wel dat ik in loondienst werkte en me enorm kon vervelen, dan deed ik niet zoveel. En gelukkig viel dat ook niemand echt op want de projecten kwamen heus wel af, alleen in veel minder tijd dan dat ik vertelde nodig te hebben. Nu, is er altijd wat te doen. Soms geeft me dat vleugels en kan ik karweitje na karweitje van mijn lijstje strepen, maar soms… dan ben ik niet vooruit te branden vanwege de lange to do lijst. Dan is het te veel. Als je samen met een coach naar die taken kijkt en de belangrijkste er uit weet te halen, dan gaat het echt veel makkelijker.

Chaos werd flow

Dat merkte ik ook bij mijn klant. Ze werd zichtbaarder online en offline. Ze ging, omdat ze weer lol in haar bedrijf kreeg, meer over haar bedrijf praten. Door die positieve energie die ze zelf ontketende, gebeurde er allerlei leuke dingen in haar bedrijf. Ze had meer aanspraak, meer input en kreeg er meer klanten door. Ging dat van het ene op het andere moment? Nee, absoluutĀ  niet. Het kost veel tijd. Veel moeite. Maar eenmaal de juiste weg ingeslagen, als je eenmaal weet wat je moet doen, dan kun je, als HSO, heel veel bereiken.

Nu, de lente staat voor de deur, is het traject ten einde en gaat ze vol goede moed en zelfvertrouwen aan de slag. Ze blogt regelmatig, kan daardoor social media weer inzetten en ze is bezig met strategieƫn om haar nieuwsbrief te laten groeien.

Wil jij ook meer helderheid, meer focus en meer energie in je bedrijf? Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis skypegesprek >>

 

Bewaren