Het ondernemerschap heeft al enorm veel uitdagingen. Sommigen echt leuke uitdagingen en sommige zo uitdagend dat je er niet eens aan wilt beginnen. Voor hoogsensitieve personen is dat nog een beetje anders. Die hebben uitdagingen die niet HSP ondernemers niet hebben. Hieronder een aantal op een rijtje.

Moeilijker dan het is

Hoogsensitieve ondernemers hebben de neiging om de dingen moeilijker te maken dan ze zijn. Dat kan om hele simpele dingen gaan, zoals welke ordner het best geschikt is. Maar meestal gaat het om veel grotere zaken. Projecten worden onnodig complex doordat we denken dat het complex moet zijn. Als het makkelijk gaat, doen we het vast niet goed. We ‘overthinken’ heel veel taken waardoor een project meestal niet af komt.

Niet goed genoeg

Doordat we er te veel over nadenken en vinden dat het vast niet goed is als het simpel is, komt het niet-goed-genoeg-monster al snel om de hoek kijken. Een niet goed genoeg monster is dat stemmetje in je hoofd dat er voor zorgt dat heel wat (online) producten niet af komen. Leer hier meer over het niet-goed-genoeg-monster en hoe je er vanaf komt >>

Geen focus

Omdat je alles leuk vindt, niet weet waar je moet beginnen, snel afgeleidt wordt en beginnen leuker vindt dan afmaken, is focus houden een dingetje. Je vindt het lastig om op koers te blijven. Om die stip op de horizon te volgen. En dus ga je maar weer wat anders doen.

Het hoeft niet zo te zijn

Ik ben er van overtuigd dat hoogsensitieve ondernemers (HSO) hele goede ondernemers zijn. Jij hebt een boodschap, een missie. En die wil je delen. Je wilt mensen helpen. Je wilt ze beter maken dan ze nu zijn. Naar een hoger plan tillen. Daar haal jij voldoening uit. Dat is waar jij je bed voor uit komt. Die andere zaken van ondernemen: acquisitie, netwerken, administratie, ze horen er bij en je doet het, maar niet van harte. Op deze site vind je info over tools, hacks en true stories over het leven als HSO.