Tot op heden kan ik het niet. Naar netwerk events. Hoewel ik me echt wel staande weet te houden, en niet een zielig hoopje mens ben, vind ik het enorm fijn als ik aan iemand kan plakken die de gesprekken start en waar anderen op af komen. Maar ook alleen kan ik het echt wel. Alleen het zuigt me leeg en aan het eind heb ik er niet zoveel aan gehad omdat ik er niet met een gameplan naartoe ben gegaan. Geen doel en dus ook geen doel gehaald.

Niet het event, maar de mensen op het event passen niet bij mij

Wat ik meer en meer ontdek is dat de events waar ik heen ging totaal niet bij me paste. Totaal niet. Omdat de ‘andere’ 80% daar vooral loopt: de niet hoogsensitieven. De hoogsensitieven zijn er wel, maar in de minderheid (ook wel weer logisch), en onherkenbaar omdat ze zich aanpassen aan de situatie en aan de mensen die er lopen. En ze zijn er omdat ze hopen dat ze meer op hen gaan lijken. Ze hopen dat als ze maar dicht genoeg bij een niet-HSP staan, ze zelf ook een beetje minder HSP worden, net genoeg om makkelijker te netwerken, makkelijker te verkopen en makkelijker te marketen.
Ik dacht dat ook.

Maar zo werkt het niet. Ja, tuurlijk, je kunt een tijdje het gedrag overnemen, je kunt jezelf dwingen in een dwangbuis te leven. Maar gaat het dan beter? Ben jij dan nog jij? En wordt je daar gelukkig van? Ik snap het wel hoor. Het is heel verleidelijk. Juist omdat het lijkt alsof ‘zij’ meer succesvol zijn dan jij. En dus is het fijn om daar in de buurt te blijven. Om te doen alsof.

Netwerk van gelijkgestemden

Het is alleen zo dat je juist niet in zo’n netwerk gedijt, je gaat juist in de flow komen als je in een netwerk zit van mensen zoals jij. Mensen die hoogsensitief zijn. Want, in zo’n netwerk zitten mensen die je niet hoeft uit te leggen hoe jij in elkaar zit. Die hoef je niet uit te leggen wat voor jou werkt en wat niet. En wist jij dat je als HSO leert op de momenten dat je het niet eens weet? Zoals wanneer iemand zijn of haar ervaringen met je deelt, dan leer jij. Want jij ziet meteen: ‘o, dat kan ik dus zo doen’ of ‘ he, dat doe ik dus niet goed’. En in zo’n groep van gelijken is elke ervaring een collectieve ervaring. Waar de één een succesvolle methode heeft gevonden en deelt met de groep, zullen de anderen die weg volgen. En waar de ander een misstap begaat en dit deelt met de groep, zullen de anderen die misstap niet maken. Wat scheelt dat veel tijd en frustratie!

Zou het niet fijn zijn als er een netwerk is waar je alleen maar hoogsensitieve ondernemers treft? Een groep die met je begaan is. Die jou snapt. Waar je niet hoeft uit te leggen wat je lastig vindt, of hoe jouw proces werkt? Dat je gewoon bent, wie je bent. Zo’n netwerkborrel is een uitje. Iets om naar uit te kijken en iets leuks, misschien moet je ook even bijkomen naderhand, maar je zult er niet worden leeggezogen, omdat je ook weer energie krijgt van de aanwezigen.

 

Join the club

hsp-clubHeel graag zet ik zo’n community op. Niet alleen maar een facebookgroep, maar ook een plek met meer informatie in de vorm van ebooks, podcasts en printables over HSO-zijn maar ook met tutorials over hoe je met online marketing bepaalde obstakels van het HSO-zijn omzeilt. Doe je mee?

De eerste 14 dagen zijn gratis (en vrijblijvend)

Join the club >>